Freez Dryck

Freez Grenadine 2Freez Granatäpple Light

Freez läsk innehåller en unik blandning av rent kolsyrat vatten, fruktjuicer & naturliga smaker. Freez  är läskade, lätt kolsyrat dryck med mycket smak, utan alkohol.

  • Smak: Granatäpple, light
  • Alkohol: 0%

Den här smaken har vi i lager! Du är välkommen att kontakta oss om du vill beställa den :)

Granatäpple

Det kan bli upp till åtta meter högt och blommar från maj till oktober, med röda blommor som senare utvecklas till granatäpplen. Fruktköttet anses av många[vem?] vara en delikatess, men kan även pressas till en klar röd saft som heter grenadin och används i drinkar. Granatäpplejuice har en skyddande effekt mot prostatacancer och även bra för blodet. Granatäpplen växer i torra vegetationstyper runt Medelhavet och kan även påträffas planterade i kruka.

Den klarar temperaturer ner till -10 °C. Granatäpple är en mycket gammal nyttoväxt som omtalades redan av botanikens fader Theofrastos. I antikens Grekland var frukten en symbol för gudinnor, till exempel Astarte, Demeter, Persefone, Afrodite och Athena. Träden planterades på hjältars gravar för att deras ätt skulle bli talrik, eftersom trädet tidigt uppfattades som en symbol för fruktsamhet då frukten innehåller så många frön. I Rom avbildades Juno med ett granatäpple i handen som symbol för äktenskapet. En hög andel av frukt, grönsaker och bär i kosten har en välkänt god effekt på hälsan. En viktig orsak är att frukt tillför mineralämnen som medverkar till ett lägre blodtryck.

Granatäpplen är en riklig källa till C-vitamin, folsyra och antioxidanter ur gruppen polyfenoler.en syrlig, fruktig smak

© 2015 Freez. Alla rättigheter reserverade

Swedish English Finnish