Freez Dryck

Freez Dryck - Lime Freez Lime

Freez läsk innehåller en unik blandning av rent kolsyrat vatten, fruktjuicer & naturliga smaker. Freez  är läskade, lätt kolsyrat dryck med mycket smak, utan alkohol.

  • Smak: Lime
  • Alkohol: 0%

Den här smaken har vi i lager! Du är välkommen att kontakta oss om du vill beställa den :)

Lime

Lime (Citrus ×aurantiifolia) är ett träd och dess frukter som hör till citrussläktet (Citrus). Lime är ingen naturligt förekommande art utan en hybrid mellan suckatcitron och Citrus micrantha.

 

Lime växer bättre i tropiska områden än många andra citrusar. Frukterna är vanligen runda och mellan 3 och 6 centimeter i diameter. Färgen är grön eller gulaktig och fruktköttet är oftast surt och äts vanligen inte som den är, istället används saften som smaksättare i matlagning och drycker och drinkar. 

 

Det finns tre olika frukter som går under populärnamnet lime. Den vanligaste i svenska affärer är den stora sura utan kärnor som på portugisiska kallas limâo och på spanska limón sin semilla. Det finns även en mindre men mer aromatisk med kärnor som på spanska limón agrio. Den riktiga limen som är lite sötaktig, har kärnor och en liten pigg i änden, som en klementin.

 

© 2015 Freez. Alla rättigheter reserverade

Swedish English Finnish